Hvad er Right Hand Aid?

På Mosbjerg Folkefest vil Hans Erling Jensen berette om sit nye projekt “Right Hand Aid”, et alternativ til både indvandrings- og godhedsindustriens metoder. Kort fortalt om RHA:

Der er behov for et nyt syn på hjælpen til de fattige og udsatte ude I verden. Eller det er måske mere rigtigt at sige, at ”vi skal tilbage til det, der fandtes tidligere, da fornuften regerede”!

Det er med udgangspunkt i dette udsagn, vi har lanseret hjælpeorganisationen – eller konceptet om i vil – Right Hand Aid, ret hjælp på ret plads!

Hensigten er at hjælpe mennesker som er glemte eller negligeres af samfundet og de store etablerede hjælpeorganisationer.

Samtidigt som vi hjælper mennesker i deres egne områder, udfordrer vi statsinstitutionerne og deres samarbejdspartnere i hjælpeindustrien ved at vise, hvilke resultater vi kan opnå for en brøkdel af de summer som disse ”indretninger” formøbler ofte uden at nå de behøvende.

RHA-Reklam-4Vi ved alle sammen at der findes rigtig mange flygtninge og behøvende rundt om i verden, som er helt uskyldige i den situation de befinder sig i. Når det gælder Syrienkatastrofen taler FN om mere end 8 millioner mennesker, der er jagede fra sine hjem.

I Sverige har embedsmænd på Migrationsverket besluttet at alle syrer som kan tage sig til Sverige skal få lov til at blive og forsørges af skattebetalerne. Men er det den bedste måde at hjælpe nødlidende på, at lade de få, som har resurserne tage sig hele vejen til det høje nord, komme herop og derefter bevilge dem livslagt forsørgelse her?

Vi mener ikke det er en klog beslutning, at anvende de begrænsede resurser til at hjælpe de få (som har vist evnen til at klare sig selv) og glemme de mange, der ikke har muligheden!

Et ensomkommende flygtningebarn! Koster lige så mange penge – eller mer – som det koster at hjælpe mellem 300 og 600 mennesker for med alt det nødvendige, afhængig af hvor de befinder sig.